Suomeksi In English LinkedIn

Ackrediterad Kalibrering

En våg är viktig i sitt sammanhang och kräver tillsyn för exakt resultat. Levererad vikt ska överensstämma med kontrollerad vikt hos mottagaren. På Flintab utför vi varje år mer än 6500 kalibreringar. Vi kalibrerar vågar upp till 100 000 skaldelar. I vårt tillstånd finns det angivet att Flintab ligger på topp då det gäller mätförmåga på kapaciteter på 1 ton - 300 ton. Detta är vi självklart är stolta över och det gynnar ju givetvis dig som kund att få bästa möjliga kalibrering utförd!

Flintabs laboratorie är ackrediterat av SWEDAC för kalibrering av icke-automatiska vågar med kapacitet upp till 300 ton samt automatiska vågar av typ hjullastarvåg med kapacitet upp till 50 ton.

Kalibrering
Kalibrering innebär att man kontrollerar en våg för att se hur rätt den egentligen visar jämfört med en aktuell, känd belastning på vågen. Allt handlar om kvalitetssäkring och trovärdighet. När du använder en våg i ditt arbete vill du kunna lita på att vågen visar rätt. I tekniska sammanhang grundas ofta beslut på mätresultat, till exempel vikt. Korrekta beslut förutsätter därför tillförlitliga mätresultat.

Varför ska jag anlita ett ackrediterat kalibreringslaboratorium?
Ackrediteringen ger dig som kund en garanti för att kontrolluppdraget utförs opartiskt, korrekt och grundas på internationellt erkända standarder. Flintabs kalibrerings-laboratorium kontrolleras regelbundet av Swedac för att
säkerställa att kompetensen upprätthålls.

Kalibreringsbevis
Efter utförd kalibrering utfärdas kalibreringsbevis till kund. Vi samlar även dina bevis i Flintabs kundportal. Efter att vi utfört uppdrag kan du enkelt logga in och hämta dina dokument där de också ligger säkert sparade för framtida behov.

Ackrediterad Kalibrering