Flintab AB och norska IT-företaget Reknes AS inleder strategiskt marknadssamarbete

Parterna tillkännagav idag att de har ingått avtal om att Reknes har blivit exklusiv återförsäljare av Flintabs industriella vågar och vägningssystem för den norska marknaden.

“Vi är mycket glada att etablera Flintabs starka varumärke i Norge och Reknes är en idealisk partner för oss”, säger Pär Arlebrand, VD för Flintab AB.

Flintab utvecklar, tillverkar och marknadsför vågar och vägningssystem för industri och kommun/offentlig sektor. Sortimentet är mycket omfattande från stora fordonsvågar till mindre paketvågar. Företaget fortsätter att växa och ökar sin omsättning. Som ett led i Flintabs tillväxtstrategi sker etablering på nya marknader med början i de nordiska länderna. Flintab Oy i Finland startades i februari och i och med samarbetet med Reknes blir Norge ny marknad.

VD för Reknes, Runar Oseberg Grøtting anser att avtalet kommer att ha stor inverkan på bolagets fortsatta tillväxt.

”Vi är mest kända som leverantör av affärssystem och automatiserade vägnings- och betalningslösningar för miljö- och återvinningsindustrin. När vi nu har exklusiv tillgång till hela Flintabs sortiment är det naturligt att expandera denna horisont. Entreprenörer, mat, energi, logistik och transport samt industri och process är naturmarknader där vi ser möjligheter”, säger Oseberg Grøtting.

Flintab AB är ett av Sveriges ledande företag inom industriell vägning. Företaget etablerar sig nu på fler marknader. Flintab AB är certifierat enligt ISO9001 och ISO14001.

Reknes AS är en ledande norsk leverantör av IT-lösningar för miljö- och återvinningsindustrin över 30 år. Bolaget utvecklar framtidsorienterad mjukvara och lösningar för olika ändamål för alla aktörer inom branschen. Reknes är certifierat enligt ISO9001 och ISO1400

Flintab AB

Pär Arlebrand – VD
Tel. +46 (0) 36-31 42 33 eller par.arlebrand@flintab.se

Reknes AS

Karl-Inge Reknes – Styrelseordförande
Tel. +47 975 55 860 eller kir@reknes.no

Reknes AS marknadsarbete