Med Flintabs nya kraftfulla vägningssystem Viktoria2 lyfts mycket börda från berördas axlar ute på anläggningarna. 

– Det går som på räls, allt sköts automatiskt, säger Johnny Friman, bränslesystemansvarig på Vattenfall.

I tio år var Friman Vattenfalls anläggningschef i södra Stockholm. Sedan 2020 driver han projektet med företagets vägningssystem, vilket övervägande består av Flintabs vågar, åtta totalt.

Anläggningarna som innefattas i hans ansvarsområde är Uppsala, Nyköping, Motala, Vänersborg och södra Stockholm, varav tre har hunnit uppdateras med Viktoria2.

– Vårt mål är att ha gått över från Viktoria1 till Viktoria2 på samtliga anläggningar i början av året, berättar Friman.

– Fram tills Viktoria2 kom har ju all data från vägningssystemet fått skötas manuellt, sortera den och analysera den. Det har förstås varit en betydligt mer tidskrävande process. Nu möts man av soliga leenden inne i förarhytten istället för mungipor ner.

Läs mer

Ny flyttbar fordonsvåg i stål för mindre lastbilar

Vågen 14-45 är konstruerad för mindre lastbilar upp till 5000 kg. Det är en högkvalitativ lågbyggd konstruktion helt i stål. Med ramper på båda sidor passerar fordonet enkelt över vågen. Vågen kan ställas på plan yta av till exempel asfalt.

Vågen kan enkelt flyttas genom att den viks över och lyfts i integrerade lyftöglor. Som tillval finns möjlighet att se vikt per sida eller tyngdpunktsberäkna.

Läs mer

Materialhantering med Viktoria2

Ny produktlösning förenklar registrering för större fastigheter

Vi har tagit fram en produktlösning för registrering av material med självbetjäning för exempelvis gallerior, kontorshotell och andra större fastigheter. Syftet med produkten är att underlätta administration av materialhantering och ge en korrekt debitering baserad på mängd. Varje aktör inom fastigheten registrerar sin mängd av respektive fraktion, vilket enkelt hanteras via vår vägningsstation.

Läs mer