Lösning och koncept "Logistik och Transport"

”Viktoria2 gör att systemen pratar med varandra”

Robert Sejdhage, Transportledare, Sandahls Grus & Asfalt

Sandahls Grus & Asfalt AB har använt sig av Flintabs fordonsvågar allt sedan starten 1991. Det småländska familjeföretaget har nu uppdaterat registreringssystemet till Viktoria2 vid samtliga sina stationer.

– Integrationen med våra affärssystem fungerar perfekt, säger
Transportledaren Robert Sejdhage.

Efter ett par kurvor och avtagsvägar är vi inne på asfaltsverket i Hok. Snön faller och det är stämningsfullt, nästan filmiskt fantasieggande som för tankarna till den klassiska tv-serien Twin Peaks. Det dröjer inte länge förrän en lastbil fullastad med grus kör upp på rampen för vägning.

Transportledare Robert Sejdhage är på plats för att kolla så allt är under kontroll. Utöver vågen i Hok ansvarar han för ytterligare fem, i Värnamo, Anderstorp, Hyltebruk, Vetlanda och Gnyltån i Vaggeryd.

– Samtliga har uppdaterats med det nya registreringssystem Viktoria2, så sent som i september fick vi ett här i Hok, berättar han medan han följer chaufförens invägning.

– Flintab stod för förarbetet och programmeringen och har sett till att allt har kommit igång. Systemet är mer användarvänligt för alla inblandade, har fler funktioner som underlättar rapporteringar, det administrativa är stabilare, inget krångel och skulle något inte fungera är Flintab på plats direkt.

Här i Hok är det bergkross i olika storlekar som rullar över vågen, råmaterial som används till att framställa asfalt.

– Under säsongen passerar närmare 50 bilar med släp den aktuella vågen. Det är lågsäsong för bergkross, asfaltsproduktionen stannar helt från jul och två månader framåt, berättar Robert Sejdhage.

Viktoria2 har inneburit en rejäl uppgradering förstår man. Chaufförerna som lägger till på vågen behöver till exempel bara ett kort redo för registrering, istället för tre som tidigare.

Sejdhage har sökt sig in i värmen på stationskontoret och letar utan framgång efter nybryggt kaffe. Han bänkar sig, försöker titta ut i det immiga fönstret och konstaterar:

– Med Viktoria2 pratar alla systemen med varandra, integrationen med våra affärssystem funkar perfekt. Men när Viktoria1 togs i bruk minns jag att det var revolutionerande det, och systemet innan dess var säkert lika imponerande och omtyckt. Med tiden utvecklas allt, grejer blir omoderna.

Kontakta oss, så berättar vi mer.

Jonas Englund
Regionsäljare Norr
060-58 05 19
jonas.englund@flintab.se

Marcus Patring
Regionsäljare Stockholm, Gotland
08-408 06 400
marcus.patring@flintab.se

Henrik Kindstedt
Regionsäljare Mellan
016-13 21 77
henrik.kindstedt@flintab.se

Erik Kassermo
Regionsäljare Syd
036-31 41 08
erik.kassermo@flintab.se

Läs mer om Fordonsvåg 14-15

Fordonsvåg med innovativ konstruktion och exceptionell driftsäkerhet