Vårt serviceavtal EASY gör det enkelt att väga rätt. Varje dag.

Våra kunder ska känna att vägning är enkelt, tryggheten i att vågen ­fungerar utan problem, visar rätt vikt och att det är enkelt att få hjälp. Därför erbjuder Flintab serviceavtal och visuell kontroll anpassade efter våra ­kunders behov. Med hög kompetens och tillgänglighet i hela landet säkerställer vi driftsäkerhet och hållbarhet. Vågen väger rätt, året om – det är EASY.

Ladda ner och läs våra broschyrer

Serviceavtal gör det enkelt

Oavsett typ av verksamhet är det viktigt att vågarna fungerar och väger rätt. Fordonsvåg, pallvåg eller bandvåg – alla vågar består av elektronik och mekanik som behöver underhållas. Att få driftstopp på en produktionsnära våg kan innebära kostsamma timmar i stillestånd. Med ett serviceavtal från oss säkerställer vi att er våg och dess kringutrustning väger korrekt och att den har förutsättningar att göra det årets alla dagar.

Fast pris per våg
Våra serviceavtal är flexibla och kan sättas samman utifrån era behov och önskemål.

Service av övrig utrustning
Vi har självklart service för övrig utrustning. Vi säljer exempelvis terminaler, bommar, displayer, skrivare med mera.

Kalibreringsmetoder
Olika vågar behöver olika kalibreringsmetoder. Vissa vågtyper går snabbt och enkelt medan andra kan ta längre tid.

EASY serviceavtal - välj mellan tre olika nivåer

EasySmall

Visuell kontroll
Kalibrering av vågar
Support och felanmälan
Kundportal
Utbildning
Förebyggande underhåll med protokoll
Ett extra FU- eller kalibreringsbesök mellan ordinarie

EasyMedium

Visuell kontroll
Kalibrering av vågar
Support och felanmälan
Kundportal
Utbildning
Förebyggande underhåll med protokoll
Ett extra FU- eller kalibreringsbesök mellan ordinarie

EasyLarge

Visuell kontroll
Kalibrering av vågar
Support och felanmälan
Kundportal
Utbildning
Förebyggande underhåll med protokoll
Ett extra FU- eller kalibreringsbesök mellan ordinarie

Tilläggstjänster till EASY serviceavtal

Våra tilläggstjänster gör dagen bekymmersfri – vågen väger rätt och handhavandet görs på bästa sätt. Du kan lägga till olika tillval för olika vågar. Kanske du vill ha spolning av fordonsvågen eller justering av laboratorievågen?
Inställelsetid
Rengöring och spolning
Justering våg
Kringutrustning

Samla alla dina vågar under ett avtal

Flintab kalibrerar de flesta vågtyper på marknaden. Vi har vikter för att klara allt från den lilla analysvågen till enorma gruvindustrivågar.

Exempel på EASY serviceavtal för olika produkter

Fordonsvåg 60 t

Avtal: Easy large
Metod: ÅK

Golvvåg 3 t

Avtal: Easy medium
Metod: AK
Tillval: justering, spolning, extra FU

Analysvåg (labbvåg) 2200 g

Avtal: Easy small
Metod: K
Tillval: justering

Applikationsvåg (silo på lastceller) 5t

Avtal: Easy large
Metod: ÅK

Bandvåg 600 kg

Avtal: Easy medium
Metod: AK
Tillval: justering, spolning, extra FU

Hjullastarvåg 20 t

Avtal: Easy small
Metod: K
Tillval: justering

Transportbanevåg (checkweigher) 5kg

Avtal: Easy large
Metod: ÅK

Truckvåg 1500 kg

Avtal: Easy medium
Metod: AK
Tillval: justering, spolning, extra FU

Serviceorganisation med tekniker från norr till söder

Vi har en stor serviceorganisation med tekniker i hela Sverige.
Därför är det enkelt att få hjälp när det ­behövs. Har du serviceavtal med oss kommer vi och genomför underhållsservice och kalibrering enligt vårt årliga program med planerade rutter.

7 kalibreringsrundor för tung vägning

Region Norrland norra
Region Norrland mellan
Region mellan
Region Stockholm och ­Gotland
Region västra
Region östra
Region södra

Kundservice – alltid här för dig

Välkommen att ringa eller maila oss så hjälper vi dig. Hos oss får du hjälp av människor med expertkunskaper, både när det gäller våra produkter och just era förutsättningar.

Vår kundservice tar emot dit ärende och ser vilken åtgärd som är lämplig. Ibland kan det vara enkla åtgärder som ni själva kan åtgärda, ibland kan problem lösas med fjärruppkoppling och ibland behövs en tekniker på plats. Oavsett sköter kundtjänst hela ärendet.

Genom att vara inloggad i vår kundportal kan du följa ärendet.

Snabb service

Vid problem är det viktigt att få hjälp snabbt. Flintab kan med kort varsel åtgärda dina driftstopp. Våra servicebilar är fullt utrustade med reservdelar- det säkerställer att våra tekniker inte bara kan byta den akuta skadan utan även andra komponenter.

Våra nöjda kunder

Flintab består av engagerade medarbetare som alltid vill ge bästa möjliga service och leverans.
Det gör att vi har trygga och nöjda kunder!

Borås Energi och Miljö

”Samarbetet med Flintab fungerar utmärkt. Vi har ett nära samarbete med supporten på Flintab och vi får alltid snabb hjälp”.

Setra Trävaror

”Vi valde Flintab som serviceleverantör för våra vågar på alla sju anläggningarna i Sverige. De erbjöd oss ett centralt avtal där varje enskild anläggning kunde anpassa det efter sina behov, då vissa anläggningar har fordonsvågar. Det känns också väldigt bra med optionen för extra förebyggande underhåll som ger oss förutsättningar till bättre driftsäkerhet vilket är en viktig fråga för oss”.

SRV Återvinning

”Vi har under många år nyttjat ­Flintabs tjänster både när det kommer till den årliga kalibreringen till förebyggande underhåll av vågar och bommar. Flintab visar på ett transparent sätt att hantera alla våra anläggningar och behov vilket känns otroligt bra för oss. Ägandet och skötseln av vågarna och dess utrustning förenklar vår vardag”.

Legendaren Leif Larsson kan sina vågar

Servicetekniker Leif Larsson är en legendar inom sitt skrå. Hans kunnighet, noggrannhet och glada humör har gjort att han och Flintab allt som oftast anlitas av andra vågleverantörer.

– Har man varit med så länge som jag bör man kunna ett och annat, men visst är det trevligt att vara uppskattad, säger Larsson för dagen på plats i ett schakt på en tung industri i Katrineholm.

I 26 år har han kuskat runt i Mellansverige och lagat vågar. Utgångspunkten har varit hemmet i Eskilstuna, det har det varit i samtliga hans 56 år. Varför yrkesvalet föll på vågar och kalibrering var mer en slump, berättar han:

– Jag hade en utbildning som servicetekniker med mig och hade sysslat med kabel-tv några år, det gjorde mig lite allround vilket var ett plus när jag sökte jobbet hos Flintab.

Utöver sin vanliga arbetsuppgift som servicetekniker är Leif Larsson även så kallad team leader ute på fältet; det är han som håller ordning på allt och alla vid kalibreringarna. Därmed har han ett finger med i spelet på alla plan. Plötsligt kallar en kollega på honom, det är bråttom. Det behövs ett extra handtag. 1 000 kilo hantlar ska lyftas upp på pallar som i sin tur ska vinschas upp till tredje våningen. Leif är snart tillbaka igen, han fortsätter:

 –  Folk har ingen aning om hur många vågar som finns där ute, det är checkvågar, bänkvågar, fordonsvågar, alla typer, en kund kan han 40 olika sorter, det kan vara i grusgropar, gjuterier, affärer, värmeverk, överallt… det är som upplagt för företagsspionage, skrattar servicelegendaren och tillägger:

– Men idag går ju mycket att läsa på nätet, så det finns inga hemligheter kvar. Däremot finns det alltid nya saker att lära sig, digitala lastceller eller vad det kan vara. Skulle det vara något problem så har alltid bra support från Jönköping.

Vad är det för fel på vågarna?
Oftast är det elektronikfel, orsakat av gnagande råttor, man kan ha tappat saker eller så åskan gått över med blixtnedslag till följd. En direktträff kan slå sönder en hel fordonsvåg. Jag minns ett åskoväder, det gick från Västerås över Örebro ända upp bort till Karlstad. Då hade vi att göra. Men sådant händer inte två gånger.

Hur är fördelningen av vågfabrikat?
– Det handlar om fem-sex olika fabrikat, 60 procent av kunderna håller sig med Flintab-vågar, det gör ju allt så mycket enklare vad gäller tillgången till reservdelar. Annars blir det ju kostsamma frakttider. Fler och fler företag har insett det vilket har gjort att de har gått över till Flintab helt och hållet.

Vad är det roligaste med jobbet?
– En våg kan stå fel, väga fel, det kan vara smuts under den, så rättar man till det och möts av stor tacksamhet. Då åker du därifrån och känner dig nöjd och glad. Det är belöningen.

Erik brinner för sina vågar och hojar

Ett tekniskt geni, en pådrivare med glimten i ögat. Så ser kollegorna på Erik Liljeqvist, servicetekniker Flintab med bas i Hässleholm. Hans specialiteter: industrivågar, kalibrering och motorcyklar.

– Det började med motocross i alla fall, berättar Erik. Jag mekade dagarna i ända med truckar i villagaraget hemma i Sösdala utanför Hässleholm. Sen gick jag en truckutbildning i Ljungby, flyttade till Jönköping i två år i samband med att frugan pluggade där.

– Men så blev det att vi återvände till Skåne och jag gled in på vågbranschen med lite större utmaningar.

Idag har Erik hunnit fylla 38 år. Erik är teamledare och basar över tre tekniker i Skåneregionen, inklusive Falkenberg och Blekinge.
– Nu har jag jobbat på Flintab i tio år och det har varit nya utmaningar varje dag, många möten med människor, nyfikna som häpnar över att vägningarna kan handla om så lite som 30 grams precision… allt det här gör att arbetsdagarna blir både inspirerande och roliga.

Vardagssysslorna handlar mest om kalibreringar av gigantiska industrivågar, godsvågar, små och stora pallvågar, små och stora kunder som önskar få vågar reparerade.
– Eftersom vågar är ytterst känsliga instrument handskas vi med precisionsvågar där varje gram räknas för kundernas processer. Ibland belastar vi större industrivågar med tio ton, där kunden kräver att vågen inte ska visa mer än tio kilos felaktig differens.

Men utvecklingen går rejält framåt på sina håll, säger Erik:
– Ja, idag hittar nya kunder oss lätt på nätet.

Detta har förstås öppnat upp marknaden så att ni kan servar alla fabrikat och vågar?
– Ja, det har det definitivt gjort, vi har en direktkontakt med kunden idag som möjliggör snabbare och effektivare åtgärder.

Man kan förnimma en oljig doft från Eriks overall genom mobiltelefonen, 500-kubikaren står säkert inte långt borta heller. Så en skinnpaj på det och Steppenwolfs ”Born to be Wild” i bakgrunden…
Motorcyklar är min passion, så jag är lyckligt lottad både på fritiden och jobbet, myser Erik.
Erik låter cool och euforisk när han får prata om teknikaliteterna.

Med dina tunga pjäser du jobbar med, har du drabbats av någon skada någon gång?
– Peppar, peppar, jag har alltid varit noga med riskbedömningar. Jag kunde visserligen tränat lite mer, det hade inte skadat.

Allt annat än lastgammal och du stortrivs, det verkar som att du tänker vara kvar vid din läst på Flintab arbetslivet ut?
– Absolut!

EASY SERVICEAVTAL

Visuell kontroll

Vår tekniker ser över uppställning, kritiska delar i vågen samt ser till att inga skador finns. Genom ett förebyggande underhåll säkerställs vågens kondition. Vi går noggrant igenom hela vågen.
Många oplanerade stopp kan undvikas med ett korrekt underhåll där förslitningsskador kan upptäckas. Det kan handla om rotationsstopp som rostat sönder som gör att lastcellen vrider sig eller en lastcellsfot som blivit påkörd.
Med vårt underhållsavtal undviker du oförutsedda utgifter för akut reparation.

Vår tekniker ser över uppställning, kritiska delar i vågen samt ser till att inga skador finns. Genom ett förebyggande underhåll säkerställs vågens kondition. Vi går noggrant igenom hela vågen.
Många oplanerade stopp kan undvikas med ett korrekt underhåll där förslitningsskador kan upptäckas. Det kan handla om rotationsstopp som rostat sönder som gör att lastcellen vrider sig eller en lastcellsfot som blivit påkörd.
Med vårt underhållsavtal undviker du oförutsedda utgifter för akut reparation.

EASY SERVICEAVTAL

Kalibrering av vågar

Kalibrering innebär att vågen kontrolleras mot en känd belastning. När du använder en våg i din verksamhet vill du kunna lita på att vågen visar rätt. På Flintab är vi experter på kalibrering – varje år utför vi runt 8000 kalibreringar

Kalibrering innebär att vågen kontrolleras mot en känd belastning. När du använder en våg i din verksamhet vill du kunna lita på att vågen visar rätt. På Flintab är vi experter på kalibrering – varje år utför vi runt 8000 kalibreringar

EASY SERVICEAVTAL

Support och felanmälan

Tillgång till vår kundtjänst för support och hjälp.
Har du stött på problem vi finns här för dig!

Tillgång till vår kundtjänst för support och hjälp. Har du stött på problem – vi finns här för dig!

EASY SERVICEAVTAL

Kundportal

I Kundportalen samlar vi alla era bevis och rapporter. Efter utförd kalibrering kan ni enkelt logga in och hämta era dokument.

I Kundportalen samlar vi alla era bevis och rapporter. Efter utförd kalibrering kan ni enkelt logga in och hämta era dokument.

EASY SERVICEAVTAL

Utbildning

Använd kontinuerligt vårt utbildningskoncept så ser vi till att ni ­använder utrustning och system på bästa sätt.

Använd kontinuerligt vårt utbildningskoncept så ser vi till att ni ­använder utrustning och system på bästa sätt.

EASY SERVICEAVTAL

Förebyggande underhåll med protokoll

Förebyggande underhåll är en garant för att vågen väger rätt och håller länge. Flintab hjälper till med kontroll av lastceller, samlingsboxar, lastcellskablar, bryggkonstruktion, betong, balkar och dylikt. Det är ett bra sätt att spara pengar långsiktigt! Vi erbjuder enklare rengöring, kontroll av slitagedelar, koll att delar sitter fast ordentligt och inget är sönder samt kontroll av rostangrepp, sprickbildning eller andra skador. Som kund får du ett protokoll med aktuell status på din utrustning med förklarande text och bilder

Förebyggande underhåll är en garant för att vågen väger rätt och håller länge. Flintab hjälper till med kontroll av lastceller, samlingsboxar, lastcellskablar, bryggkonstruktion, betong, balkar och dylikt. Det är ett bra sätt att spara pengar långsiktigt! Vi erbjuder enklare rengöring, kontroll av slitagedelar, koll att delar sitter fast ordentligt och inget är sönder samt kontroll av rostangrepp, sprickbildning eller andra skador. Som kund får du ett protokoll med aktuell status på din utrustning med förklarande text och bilder

EASY SERVICEAVTAL

Ett extra FU- eller kalibreringsbesök mellan ordinarie

För att säkerställa drift året runt rekommenderar vi minst ett extra förebyggande underhåll av vågar som utsätts för smuts, slitage och krävande miljö. För andra vågar kan det vara kritiskt att viktvärdet är exakt, t.ex när vågen används som mätdon för kvalitetsgodkännande eller ekonomiska transaktioner, där minst en extra kalibrering per år rekommenderas. Prata med vår servicesäljare vad som är lämpligt.

För att säkerställa drift året runt rekommenderar vi minst ett extra förebyggande underhåll av vågar som utsätts för smuts, slitage och krävande miljö. För andra vågar kan det vara kritiskt att viktvärdet är exakt, t.ex när vågen används som mätdon för kvalitetsgodkännande eller ekonomiska transaktioner, där minst en extra kalibrering per år rekommenderas. Prata med vår servicesäljare vad som är lämpligt.

TILLÄGGSTJÄNSTER – EASY SERVICEAVTAL

Inställelsetid

Vid akuta stopp vill ni ha hjälp snabbt. Olika nivåer finns – prata med vår servicesäljare vad som är lämpligt.

Vid akuta stopp vill ni ha hjälp snabbt. Olika nivåer finns – prata med vår servicesäljare vad som är lämpligt.

TILLÄGGSTJÄNSTER – EASY SERVICEAVTAL

Rengöring och spolning

Spolning av fordonsvåg med rengöring runt lastceller är en viktig del av förebyggande underhåll och säkerhet för att vågen väger rätt. En orsak till ett oplanerat stopp kan vara sand och grus som gjort att vågen fastnar eller vid minusgrader fryser fast.
Spolning av fordonsvåg med rengöring runt lastceller är en viktig del av förebyggande underhåll och säkerhet för att vågen väger rätt. En orsak till ett oplanerat stopp kan vara sand och grus som gjort att vågen fastnar eller vid minusgrader fryser fast.

TILLÄGGSTJÄNSTER – EASY SERVICEAVTAL

Justering våg

Om vågen visar fel vid kalibrering justerar vi den rätt. För våra egna instrument ingår alltid justering i våra serviceavtal. För andra fabrikat är det en tilläggstjänst. Observera att vissa vågar ej går att justera.
Om vågen visar fel vid kalibrering justerar vi den rätt. För våra egna instrument ingår alltid justering i våra serviceavtal. För andra fabrikat är det en tilläggstjänst. Observera att vissa vågar ej går att justera.

TILLÄGGSTJÄNSTER – EASY SERVICEAVTAL

Kringutrustning

Baserat på era önskemål erbjuder vi på underhåll av övrig utrustning, exempelvis bommar och kamera.
Baserat på era önskemål erbjuder vi på underhåll av övrig utrustning, exempelvis bommar och kamera.