Lösning och koncept "Energi"

”Nu möts man av soliga leenden”

Johnny Friman, bränslesystemansvarig, Vattenfall.

Med Flintabs nya kraftfulla vägningssystem Viktoria2 lyfts mycket börda från berördas axlar ute på anläggningarna.

– Det går som på räls, allt sköts automatiskt, säger Johnny Friman, bränslesystemansvarig på Vattenfall.

I tio år var Friman Vattenfalls anläggningschef i södra Stockholm. Sedan 2020 driver han projektet med företagets vägningssystem, vilket övervägande består av Flintabs vågar, åtta totalt.

Anläggningarna som innefattas i hans ansvarsområde är Uppsala, Nyköping, Motala, Vänersborg och södra Stockholm, varav tre har hunnit uppdateras med Viktoria2.

– Vårt mål är att ha gått över från Viktoria1 till Viktoria2 på samtliga anläggningar efter årsskiftet, berättar Friman.

Vid intervjutillfället är han på plats vid den stora anläggningen i centrala Uppsala. Det blåser lite snålt och regnet ligger i luften. Innan han fortsätter svara på frågor konstaterar han kallt att det bara gäller att ha ett funktionsdugligt plagg på sig.

– Fram tills Viktoria2 kom har ju all data från vägningssystemet fått skötas manuellt, sortera den och analysera den. Det har förstås varit en betydligt mer tidskrävande process.

Friman nämner integrationsmotorn som ett av de viktiga framstegen med Viktoria2; att det är lätt och säkert att dela information med dina andra system som till exempel fakturering- och statistikuppföljning.

– Med Viktoria2 sker allt automatiskt och chaufförerna kan klara vägningen själva. Det krävs bara små instruktioner sedan får de ett virtuellt kort med kod till, de behöver bara köra upp på vågen och logga in sig, smidigt och enkelt, chaufförerna kan lugnt sitta kvar i lastbilen, ytterst få av dem behöver instruktioner.

– All information går ut och in på kortet… ’vem kör jag åt’, ’vad har jag på flaket’, berättar Johnny Friman.

– Ett annat plus med Viktoria 2s system för informationsflöde är att den ger realtidsstatus för våra materiel, lagerplatser och saldon. Det gör att Vattenfall har helkoll på verksamheten.

Under intervjun är det ett konstant flöde av fordon på anläggningen, det checkas in, vägs och rullas av, Viktoria2 tar hand om det mesta genom trafikstyrningsmodulen med hänvisning och köhantering.

– Nu möts man av soliga leenden inne i förarhytten istället för mungipor ner, skrattar Johnny Friman.

– Återstår bara var man ska tippa lasset, det har inte alltid varit solklart var de ska göra av sin last, men med Viktoria2 underlättas arbetet för personalen så att den kan lotsa dem rätt.

Kontakta oss, så berättar vi mer.

Jonas Englund
Regionsäljare Norr
060-58 05 19
jonas.englund@flintab.se

Marcus Patring
Regionsäljare Stockholm, Gotland
08-408 06 400
marcus.patring@flintab.se

Henrik Kindstedt
Regionsäljare Mellan
016-13 21 77
henrik.kindstedt@flintab.se

Erik Kassermo
Regionsäljare Syd
036-31 41 08
erik.kassermo@flintab.se

Läs mer om Viktoria2 och Fordonsvåg 14-15

Med Viktoria2 får ni ett heltäckande registreringssystem som ger kontroll och ökad effektivitet.
Fordonsvåg med innovativ konstruktion och exceptionell driftsäkerhet