Lösning och koncept "Miljö och Återvinning"

”Vågen är hjärtat i vår verksamhet”

Marco Wüst, IT Object Lead, Ragn-Sells

Ragn-Sells är en av Sveriges stora koncerner inom avfallshantering, miljö- och återvinningsbranschen. En av anläggningarna ligger i Marieholm i Göteborg där Flintabs Viktoria2 är väl inarbetad.

– Fordonsvågen är hjärtat i vår verksamhet, säger Marco Wüst, IT Object Lead på Ragn-Sells.

På anläggningen på Marieholmsgatan finns två återvinningscentraler, en tar emot plast, wellpapp och kemikalier, den vi besöker tar emot förorenad jord i olika dess former. Det som i mångt och mycket styr arbetet här är Västlänken, byggnationen av den sex kilometer långa tågtunnel som ska gå under Göteborg och väntas bli klar 2026. Marco Wüst berättar:

– Våra arbetsdagar styrs väldigt mycket av Västlänken, vissa dagar är det hög trafik här med lastbilar med schaktmassor från utgrävningarna, 15 ton per lastbil. Och det handlar om många miljoner schaktmassor som ska bort och sorteras av oss.

Det är alltså åtskilliga miljoner ton som ska vägas på Flintabs fordonsvåg. Som mest har antal vägningar toppat på 300 per dag.

– Otroligt mycket data ska registreras, vilket kräver sitt toppmoderna system. Vi var faktiskt pilotstation för Viktoria2 i september 2020 och den har tjänat oss fantastiskt väl allt sedan dess.

Marco Wüst verkar känna varenda chaufför som kommer in för vägning.

– Vågen är hjärtat i vår verksamhet och från uppgraderingen till Viktoria2 har företagsledningen verkligen insett vikten av den.

­- Nu är Ragn-Sells dessutom på gång att byta affärssystem, så mycket står på spel, men vi är inte oroliga att det inte ska funka, Viktoria2 är konstruerat för att passa alla system, konstaterar Wüst medan han läser av det senaste sms:t i mobilen.

– Vi kan ge Flintab idéer och de lyssnar och löser det mesta… på kort tid. Ragn-Sells hade ett blixtnedslag i sin största anläggning i Högby Torp i Stockholm härom året, här snackar vi om flera vågar som varje dag väger in runt 800 lastfordon. Allt slogs ut på ett kick och det befarades att det skulle ta upp till 16 timmar att få igång vägningen. Flintab var på plats efter dryga timmen och lagade det inom två.

Kontakta oss, så berättar vi mer.

Jonas Englund
Regionsäljare Norr
060-58 05 19
jonas.englund@flintab.se

Marcus Patring
Regionsäljare Stockholm, Gotland
08-408 06 400
marcus.patring@flintab.se

Henrik Kindstedt
Regionsäljare Mellan
016-13 21 77
henrik.kindstedt@flintab.se

Erik Kassermo
Regionsäljare Syd
036-31 41 08
erik.kassermo@flintab.se

Läs mer om Fordonsvåg 14-15 och Viktoria2

Fordonsvåg med innovativ konstruktion och exceptionell driftsäkerhet
Med Viktoria2 får ni ett heltäckande registreringssystem som ger kontroll och ökad effektivitet.

Ragn-Sells

Spela video om Ragn-sells-case