Oroligt år men Flintab håller ställningarna

Ett år är snart till ända och det är med stor ödmjukhet vi konstaterar att 2022 har varit ännu ett lyckat år. Lyckat för att samarbetet med gamla och nya kunder har varit så givande och konstruktivt. Men också för att Flintab har blivit starkare genom att Dacke Industri förvärvat företaget.

Dacke Industri är inriktat på att utveckla och investera i innovativa teknikföretag, de äger 17 dotterbolag, har cirka 1 600 anställda världen över och omsätter 4 miljarder kronor. Samtliga av bolagen har egna produkter eller system med starkt tekniskt fokus, utvecklings- och designkunnande samt kvalitetsutförande. ”Flintab passar alldeles förträffligt in i Dackes strategi och framtidsplaner”, konstaterade företaget i samband med affären.

Med Dacke Industri i ryggen känner vi att vi har alla möjligheter att utvecklas på alla plan. Affären blev klar i september och var en stor bekräftelse på att vi är på rätt väg.

Tiderna har gjort att vi skärpt våra rutiner ytterligare, allt för att alla ska känna sig trygga med vårt personliga engagemang. Annars ser vi att vår utveckling av digitala lösningar är en fortsatt stark bidragande faktor till kundernas förtroende för oss.

Låt oss nu se fram emot ett spännande år 2023 med många utmaningar. Flintab kommer göra allt i sin makt för att utvecklingen för verksamheterna ska gå framåt.

Pär Arlebrand / VD

Vi tackar våra kunder, leverantörer och medarbetare för fint samarbete med en gåva till Musikhjälpen. Istället för julgåvor och julkort väljer vi att skänka pengar till Musikhjälpen som år efter år arbetar för att göra vår värld bättre.

Vi på Flintab önskar er alla en God Jul och Gott Nytt År.

Aktivt hållbarhetsarbete är vinstgivande för oss alla

Det främjar människan, klimatet, hela samhället och oss som företagare. Genom ett medvetet miljötänk kan vi attrahera rätt personal, kunder och leverantörer som delar våra värderingar. 
Det är med stor tillfredsställelse vi märker att våra kunder visar engagemang för hållbarhet. Ofta är vårt idoga och effektiva arbete kring hållbarhet avgörande när kunderna väljer oss.

Läs mer

Eskilstuna Energi & Miljö

En fordonsvåg kommer lastad

Under hösten har Flintab besökt olika stationer och fabriker med våra fordonsvågar i bruk. Ett av dem ägde rum vid Eskilstunas kraftvärmeverk. Dagen till ära fick man sin gamla våg utbytt mot en ny. 

– Den gamla 20-åriga vågen har tjänat oss väl in i det sista, men nu har den gjort sitt, konstaterade Linus Brolin, bränslesamordnare vid Eskilstuna Energi & Miljö.

– Vi vet att Flintabs vågbryggor och Viktoria2 erbjuder det mest professionella systemet, konstigare än så är det inte. Lika mycket värdesätter vi den snabba och effektiva servicen, se bara en dag som denna, personalen är smidig att ha och göra med och allt kommer på plats som det ska.