Helhetsleverantör som utvecklar kundanpassade vågar och registreringssystem

Flintab är en komplett leverantör inom vågar och registreringssystem. Vi utvecklar produkter och tjänster för våra kunder oavsett verksamhet. Vår målsättning är att generera maximal affärsnytta. Det ställer höga krav på innovation, noggrannhet och kvalité – och affärsförståelse.

om-oss-banner

Vision

Vår vision är: Flintab skall vara Nordens ledande leverantör av marknadens smartaste och mest lönsamma vägningssystem.

Hela vägen

Vi hjälper er att effektivisera och maximera verksamheten med våra unika lösningar – hela vägen från behovsanalys, installation och förvaltning. Du behöver bara en leverantör. Helheten gör skillnaden.

Certifierad partner till Bometria

Flintab är certifierad partner till Biometria, tidigare SDC. Tillsammans med Biometria vill vi åstadkomma bästa möjliga lösningar för er i skogsnäringen. Certifieringen ger oss möjligheter att vara med att utforma framtidens produkter tillsammans med Biometria.

Offentliga upphandlingar

Utvärderingsmodeller, CPV-koder, proportionalitetsprincipen, tröskelvärden, direktupphandling, RFI, avtalsspärr, allt detta är vardag för oss på Flintab.

Kvalitetsarbete

Kvalitet är att välja en produkt från Flintab. Vi är certifierade enligt ISO 9001, 14001, 45001 samt ackrediterade av Swedac enligt ISO 17020 och ISO 17025. Detta ställer höga krav på vårt arbetssätt, verksamhetssystem och hantering av data och dokument.

Miljö och socialt

Att jobba aktivt med hållbarhetsarbete blir till vinst för alla. Det gynnar samhället, människan, miljön och oss som företagare. Vi kan attrahera rätt personal, kunder och leverantörer som också delar våra värderingar.

40 år eller 151 år av vägning

I början av 1870-talet tillverkade faktorismedmästaren Sven Johan Lindell en diskvåg (bessman) i sin smedja i Vireda. Sonen Henning utvecklade verksamheten till Lindells vågfabrik AB som år 1877 flyttade verksamheten till Jönköping, där den fortfarande är kvar.

Lindells Vågfabrik ägdes av familjen Lindell fram till 1966 då Stathmos och Lindells blev ett företag, med namnet Stathmos Lindell AB och huvudkontor i Jönköping. Tillsammans växte företaget med service/försäljningskontor, i princip på samma orter som idag är Flintab kontor

1981 bildades företagen Flintab Vågsystem AB och Flintab Service AB och 1998 ombildades företaget till Flintab AB. Idag är vi experter inom vågar och system.
2022 övergick Flintab AB till Dacke Industrier.

I Flintab finns idag ca 80 anställda. Flintabs försäljnings- och serviceorganisation är rikstäckande och även representerade i Norge och Finland.

40-ar-av-vagning
innovation-och-utveckling

Innovation och utveckling

På Flintab har vi ett innovativt perspektiv. Våra produkter utvecklas ständigt för att passa olika verksamheter och för att möta marknadens behov av digitalisering och effektivisering.
Vi vill skapa lösningar som gör skillnad för vår kunder. Det innebär att vi utvecklar smarta och kundunika lösningar baserade på våra kraftfulla standardprodukter. Dessa integrerar vi mot kundens olika system.
Våra produkter behövs i många sammanhang. Allt vägs och registrering är a och o för att hålla koll på att det blir rätt. Vi har till exempel utvecklat delfin- och noshörningsvågar till Kolmården, våglösning för JAS-plan och komplexa vägningssystem för stora energiverk.
Vi samarbetar med Science Park Jönköping kring innovation och utveckling.

Serviceorganisation

Flintab har en unik serviceorganisation som inkluderar projektledning, installation, support och service. Vi har servicekontor placerade i Malmö, Göteborg, Jönköping, Eskilstuna och i Sundsvall. Vi finns representerade i våra nordiska grannländer Finland, Norge och Danmark.

Flintab underhåller och servar all typ av vägningsutrustning med fokus på industriell vägning och fordonsvägning. Fordonsvägning med vågar i betong har alltid varit en viktig produkt för Flintab. Tre generationer har funnits med storsäljarna i form av 14-04 (från 1983), 14-05 (från 1990) och 14-15 (från 2013). Därmed kan vi tryggt säga att vi kan det här med vägning – det finns i vårt DNA.

Serviceorganisation

Våra affärsområden

Entreprenad

Entreprenad är ett av de viktigaste områdena för vår produktutveckling. Här arbetar vi kontinuerligt med framtagning av smarta lösningar som leder till besparingar och ökad produktivitet. Lösningarna anpassas efter kundens unika behov.

Livsmedel

Utvecklingen inom livsmedelsindustrin kräver nya lösningar för att optimera och kostnadseffektivisera. Vi erbjuder innovativa produkter och tjänster anpassade för alla typer av processvägning. Lösningarna optimeras med automatisering för statisk vägning och checkvågar.

Miljö och återvinning

Vi ser en stor efterfrågan på lösningar för miljö och återvinning. Med ökad mängd avfall och ökat fokus kring miljöfrågor behövas innovativa helhetslösningar. Vi har bland annat utvecklat registrering- och betallösningar via självbetjäning för återvinningscentraler som skapar bättre planering, flöde och ekonomi.

Energi

Våra kunder inom Energisektorn är ledande inom branschen vilket gör att vi ständigt optimerar, utvecklar och anpassar våra produkter. Med vår expertis inom vägning och mätteknik skapar vi moderna och effektiva lösningar för yttre bränslehantering och bränsleberedning.

Logistik och transport

Vi har marknadens vassaste kompetens och erfarenhet inom området för vägning av fordon, lastkontroller, paket och postdistribution, lagerhantering och annan materialhantering. Våra lösningar baseras på automatisering, rationell materialhantering och optimerade flöden för optimalt resultat.

Industri och process

Vi erbjuder produkter och tjänster anpassat för all typ av process vägning inom all typ av industri. På Flintab utvecklar vi kundanpassade helhetslösningar för maximal effektivisering och kostnadseffektivitet.

GDPR och Informationssäkerhet

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Flintab behandlar aldrig känsliga personuppgifter. Vi kan däremot registrera allmänna personuppgifter om dig som rör din arbetsplats. Se vår Integritetspolicy. Har du frågor gällande vår hantering av din data, kontakta vårt dataskyddsombud på: dpo@flintab.se.

Information i olika form är en vital del av Flintabs verksamhet och vi strävar ständigt efter att skydda denna på bästa sätt. Det handlar både om tekniska hjälpmedel och hur vi agerar i vårt arbete. För våra kunder hanterar Flintabs produkter kritisk data där produktens säkerhet därmed blir en viktigt faktor.
Målet är att informationssäkerhetsarbetet skyddar våra informationstillgångar från alla typer av hot, såväl externa som interna, samtidigt som en hög tillgänglighet ska hållas. Flintab arbetar utefter ISO 27001. Ser du några säkerhetsbrister du vill påtala oss tar vi gärna emot dem på dpo@flintab.se.