Hemsida_text_webp

Lär känna projektledarna på Flintab!

På Flintab har tre engagerade projektledare, Alice, Erika och Mikael, delat sina erfarenheter och perspektiv på vad det innebär att vara projektledare i ett innovativt företag som Flintab. Här får vi en inblick i deras resa, dagliga arbete och de egenskaper som krävs för att lyckas i rollen.

Varför just projektledare på Flintab?

Alice: ”Jag arbetade tidigare hos en leverantör där jag var koordinator mellan leverantören och Flintab. När jag hörde att det fanns en ledig projektledarroll på Flintab, var det ett naturligt steg för mig att ansöka. Jag hade redan studerat projektledning och kände mig redo för utmaningen.”

Erika: ”Efter att ha studerat företagsekonomi med inriktning mot affärsutveckling samt projektledning på universitet, kände jag att nästa steg var att ta en mer central arbetsroll. Jag motiverades av möjligheten att koordinera de parallella arbetsuppgifter som inkluderas i en tjänst som projektledare, och samtidigt få det sociala genom interna och externa kontakter. Det var en tillfällighet att jag hamnade på Flintab, men jag drogs till rollen och blev snabbt intresserad av att arbeta inom en ny bransch. Jag har även arbetat som serviceadministratör här.”

Mikael: ”Jag har en bakgrund inom fordonsindustrin som projektansvarig för en avdelning och kände att jag ville utvecklas till en mer renodlad projektledaroll inom en bransch kombinerad med både IT och hårdvara. Jag hade hört gott om Flintab och deras öppna projekt och kände att det var en perfekt match för mina ambitioner.”

Hur är det att jobba som projektledare på Flintab?

Arbetet som projektledare på Flintab delar många gemensamma grunder. Alice har främst ansvar för interna projekt och hanterar även externa projekt tillsammans med Mikael och Erika. En strategi är att försöka behålla samma projektledare för återkommande kunder för att bibehålla kontinuitet och relationer.

Dessa projekt kan omfatta allt från implementering av mjukvara och hårdvara till fullständigt budgetansvar och beslutsfattande. Projektledarna följer en process och ett projektledningssystem som säkerställer en strukturerad arbetsgång oavsett projektledare.

Dokumentation och sammanställning av projekt är en viktig del av arbetet, liksom granskning av offerter, säger Mikael. 

Har ni några spännande projekt på gång?

Ett av de mest spännande projekten på Flintab just nu är Biometrias systemuppgradering från Viol 2 till Viol 3. Alice berättar att detta projekt, som ska gå live i maj 2025, innebär en omfattande integration med cirka 20-25 kunder som tidigare använt Viol 2. Det är ett stort steg framåt och innebär att alla kunder ska övergå till Viol 3 senast 2025.

Lär känna projektledarna på Flintab! 

I dagens dynamiska arbetsmiljö är projektledarrollen avgörande för att säkerställa att företag når sina mål effektivt och smidigt. På Flintab har tre engagerade projektledare, Alice, Erika och Mikael, delat sina erfarenheter och perspektiv på vad det innebär att vara projektledare i ett innovativt företag som Flintab. Här får vi en inblick i deras resa, dagliga arbete och de egenskaper som krävs för att lyckas i rollen.

Varför just projektledare på Flintab?

Alice: ”Jag arbetade tidigare hos en leverantör där jag var koordinator mellan leverantören och Flintab. När jag hörde att det fanns en ledig projektledarroll på Flintab, var det ett naturligt steg för mig att ansöka. Jag hade redan studerat projektledning och kände mig redo för utmaningen.”

Erika: ”Efter att ha studerat företagsekonomi med inriktning mot affärsutveckling samt projektledning på universitet, kände jag att nästa steg var att ta en mer central arbetsroll. Jag motiverades av möjligheten att koordinera de parallella arbetsuppgifter som inkluderas i en tjänst som projektledare, och samtidigt få det sociala genom interna och externa kontakter. Det var en tillfällighet att jag hamnade på Flintab, men jag drogs till rollen och blev snabbt intresserad av att arbeta inom en ny bransch. Jag har även arbetat som serviceadministratör här.”

Mikael: ”Jag har en bakgrund inom fordonsindustrin som projektansvarig för en avdelning och kände att jag ville utvecklas till en mer renodlad projektledaroll inom en bransch kombinerad med både IT och hårdvara. Jag hade hört gott om Flintab och deras öppna projekt och kände att det var en perfekt match för mina ambitioner.”

Hur är det att jobba som projektledare på Flintab?

Arbetet som projektledare på Flintab delar många gemensamma grunder. Alice har främst ansvar för interna projekt och hanterar även externa projekt tillsammans med Mikael och Erika. En strategi är att försöka behålla samma projektledare för återkommande kunder för att bibehålla kontinuitet och relationer.

Dessa projekt kan omfatta allt från implementering av mjukvara och hårdvara till fullständigt budgetansvar och beslutsfattande. Projektledarna följer en process och ett projektledningssystem som säkerställer en strukturerad arbetsgång oavsett projektledare.

Dokumentation och sammanställning av projekt är en viktig del av arbetet, liksom granskning av offerter, säger Mikael. 

Har ni några spännande projekt på gång?

Ett av de mest spännande projekten på Flintab just nu är Biometrias systemuppgradering från Viol 2 till Viol 3. Alice berättar att detta projekt, som ska gå live i maj 2025, innebär en omfattande integration med cirka 20-25 kunder som tidigare använt Viol 2. Det är ett stort steg framåt och innebär att alla kunder ska övergå till Viol 3 senast 2025.

Erika Blennow
Alice Coppeaux
Mikael Geller
Föregående
Nästa
Erika Blennow
Alice Coppeaux
Mikael Geller
Föregående
Nästa

Vad gör ni helst utanför jobbet?

För att få en mer personlig inblick delar projektledarna också sina fritidsintressen:

Alice: ”Jag gillar att resa och har ett stort musikintresse.”

Erika: ”Jag tycker om att träna, både gruppträning, gym och löpning, samt umgås med familj och vänner.”

Mikael: ”Har spelat fotboll hela livet och nu är mitt intresse vid styrketräning. Jag tycker även om att umgås med familjen och resa.”

Projektledarna på Flintab visar att med rätt kombination av utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper kan man framgångsrikt navigera och leda komplexa projekt. Deras engagemang och varierande bakgrunder bidrar till en dynamisk och effektiv arbetsmiljö, där varje projekt tas från idé till framgångsrik implementering.

Vad gör ni helst utanför jobbet?

För att få en mer personlig inblick delar projektledarna också sina fritidsintressen:

Alice: ”Jag gillar att resa och har ett stort musikintresse.”

Erika: ”Jag tycker om att träna, både gruppträning, gym och löpning, samt umgås med familj och vänner.”

Mikael: ”Har spelat fotboll hela livet och nu är mitt intresse vid styrketräning. Jag tycker även om att umgås med familjen och resa.”

Projektledarna på Flintab visar att med rätt kombination av utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper kan man framgångsrikt navigera och leda komplexa projekt. Deras engagemang och varierande bakgrunder bidrar till en dynamisk och effektiv arbetsmiljö, där varje projekt tas från idé till framgångsrik implementering