Ledig tjänst

Ekonomichef

Inför kommande pensionsavgång och en fortsatt expansiv fas söker Flintab en engagerad Ekonomichef som vill vara med i vår spännande utvecklingsresa. Lockas du av en bred roll där du får möjlighet att bidra till hela företagets utveckling och framgång?

Din vardag

I rollen som Ekonomichef har du en nyckelposition med ett helhetsansvar för ekonomifunktionen där du arbetar nära vår VD. Rollen är bred med taktiska såväl som operativa inslag inom både ekonomi och administration. Du kommer ansvara för att utveckla analys och framtagning av prognoser och beslutsunderlag till olika utvecklings- och investeringsprojekt. I din roll kommer du även att arbeta nära våra operativa avdelningar och agera ett bollplank i en bredd av frågor kopplat till ekonomi.

En betydande del av rollen innefattar även redovisning, rapportering och budgetarbete med ansvar för att verksamheten har en redovisning och uppföljning som säkerställer såväl externa som interna krav.

I den administrativa funktionen som består av dig samt tre ekonomiassistenter, har ni även ansvarar för löneadministration samt annan administration kopplat till personalfrågor. Utöver det ligger ansvar för företagets interna IT, i detta område ingår personalansvar för en IT-ansvarig.

Du ingår i ledningsgruppen och förväntas bidra till hela bolagets framtida utveckling och framgång.

Din profil

Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning inom ekonomi
  • arbetslivserfarenhet inom ekonomistyrning med skatter, personaladministration och internt IT-stöd i en ledande funktion
  • erfarenhet inom koncernrapportering
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • goda kunskaper i Office-paketets programvaror, främst Excel
  • goda kunskaper i affärs-/ekonomisystem, erfarenhet av Jeeves är meriterande

Du är inte rädd för att fatta beslut och är motiverad av att arbeta med att förbättra processer. Eftersom rollen innebär både operativt och strategiskt arbete är det viktigt att du är ödmjuk som person. Din analytiska förmåga gör att du kan förstå sambanden och effekterna mellan ekonomiska data och verksamheten. Dessutom är du skicklig på att kommunicera.

Som person är du noggrann, självgående, initiativrik och engagerad både inom ditt specialistområde och för företaget som helhet. Du är analytisk, genuint sifferintresserad och tycker om struktur, ordning och reda. Det är viktigt att du är lyhörd och har lätt för att skapa kontakter såväl internt som externt.

Vi är ett prestigelöst och flexibelt företag vilket gör att det blir självklart för oss att även du är det. Du arbetar självständigt i din roll men även tillsammans med andra.

Hos oss får du möjlighet att leda ett engagerat och trevligt team med god sammanhållning. Låter det intressant?

Om Flintab

Flintab är ett av Sveriges ledande företag inom industriell vägning. Företaget utvecklar och marknadsför vågar och vägningssystem för industrin och har ett omfattande sortiment med allt från små paketvågar till stora fordonsvågar. 

Flintab bedriver sin verksamhet med kunden, kvalitet och lönsamhet i fokus. Företaget är finansiellt starkt och arbetar med långsiktiga affärsmål. 

Flintab har huvudkontor i Jönköping och verkar rikstäckande genom en väl utbyggd service- och eftermarknadsorganisation. På huvudkontoret arbetar drygt 45 av de totalt ca 80 anställda. 

Flintabs laboratorium är ackrediterat av SWEDAC och företaget är certifierat enligt ISO 9001, 14001, 27001 och 45001. 

Flintab ingår i Dacke Industri som i sin tur är ägt av Nordstjernan där man ställer tydliga krav på bidrag till helheten men samtidigt värnar om personalen och trivsel på arbetet.

Här skickar du in din ansökan

Ta kontakt med Cecilia Björkegren, By Björk Consulting AB, som vi samarbetar med i det här uppdraget. Vi ser fram emot att prata med dig!

Tel: 0707-79 90 72
Mail: cecilia@bybjork.nu

Sista anmälningsdag: 15 mars.