Temadagarna en succé​

Flintab arrangerade den 19 och 27 april en temadag i vardera Helsingborg och Luleå. På späckade agendan stod inte minst den stora frågan om framtidens registrering och vägning.

Det minglades intensivt både i söder och norr. Djupa och lättsamma diskussioner avlöste varandra bland deltagarna och i centrum för dessa stod inte sällan Viktoria2, hur man skapar största möjliga lönsamhet i användandet av registreringssystemet.

Men programpunkterna spände långt längre än så. Som till generell vågkunskap; hur man ska sköta anläggningen för hög driftsäkerhet samt låga underhållskostnader; vilka trender har morgondagen i sitt sköte.

Just att sia om framtiden engagerade många. Frågorna var till exempel om drift ska ske i moln, om kvitto från terminalen har en framtid, eller finns det kanske ingen terminal när apparna tar över?

Men intresset för de mer dagsaktuella produkterna och dess fördelar var också stort.

– Kunderna fick upp ögonen för hur mycket vågens noggrannhet påverkar ekonomin. Framför allt hur vågen används, till exempel med tara-vägning och delad vägning, säger Håkan Nilsson, nationell systemförsäljare.

Många välkomnade mer kunskap kring förebyggande underhåll och hur det stärker driftsäkerheten. Här fick Flintabs temadagsansvariga chansen att prata om det nya serviceupplägget Easy. Men när det kom till Viktoria2 och lönsamhet steg temperaturen i salongerna.

– Det var bra diskussioner, deltagarna fick nya perspektiv för hur Viktoria2 används hos andra kunder och förståelse varför vissa funktioner ser ut som de gör, säger regionssäljare Erik Kassermo.

Hela 90 procent av deltagarna i Helsingborg och Luleå tyckte att temadagarna var bra eller superbra, framgick det av en enkät. Samma procenttal hamnade ämnena registreringssystem, optimal vägning, fordonsvåg, effektivt service/underhåll och färdväg/framtida trender.

Ni som missade detta evenemang se till att ni bokar in er för nästa gång!